Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΣ...

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Με κουπόνια οι σπουδές σε δημόσια ή ιδιωτικά μεταλυκειακά εκπαιδευτήρια


  (Φωτογραφία:  ICON )
Αθήνα
«Κουπόνια» για σπουδές σε δημόσια ή ιδιωτικά μεταλυκειακά εκπαιδευτήρια, προγράμματα επιχειρηματικότητας, αλλά και σύνδεση των σχολείων με την τοπική κοινωνία, περιλαμβάνει... το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Δια Βίου Εκπαίδευση.

Έτσι, οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να επεκτείνουν τις γνώσεις τους στη διάρκεια της ζωής τους, με την έκδοση επιταγών (vouchers) για σπουδές στην αρχική και συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση. Οι επιταγές αυτές θα εκδίδονται με κριτήριο το ετήσιο εισόδημα των υποψηφίων. Οι δικαιούχοι θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν το ποσό που θα εκδίδεται στο όνομά τους ώστε να σπουδάσουν σε Ίδρυμα της επιλογής τους, είτε ιδιωτικό είτε δημόσιο.


Ακόμη, οι νέοι απόφοιτοι λυκείου, ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΙΕΚ θα μπορούν να παρακολουθήσουν προγράμματα κατάρτισης που θα αναπτύσσουν από κοινού οι επιχειρήσεις και το Δίκτυο Δια Βίου Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας. Έτσι, θα αποκτούν γνώσεις, θα κάνουν πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις και ένα ποσοστό από αυτούς θα προσλαμβάνεται για ένα χρονικό διάστημα «μαθητείας».


Θα δοθούν, επίσης, υποτροφίες σε νέους και νέες που έχουν εισαχθεί στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και θα δοθεί προτεραιότητα εισαγωγής στα δημόσια ΙΕΚ σε σπουδαστές με βάση κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.


Τέλος, θα ισχύσει ο θεσμός του Μέντορα και για την υποστήριξη φοιτητών που πραγματοποιούν εργασίες σχετικές με θέματα επιχειρηματικότητας. Το υπουργείο, μάλιστα, μελετάει και την ανάπτυξη του θεσμού της χορηγίας για τη στήριξη επιχειρήσεων νέων επιστημόνων.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου